De omgeving

Het strand van Zoutelande

Het strand in Zoutelande is een langgerekt zandstrand met brede duinen en heeft een lengte van meer dan 5 kilometer. Het strand staat vooral bekend om zijn karakteristieke paalhoofden, kenmerkende strandhuisjes en de gezellige sfeer.Het is het enige echte Zuidstrand in Nederland en wordt ook wel de ‘Zeeuwse Rivièra’ genoemd. En natuurlijk niet te vergeten Zeeland, met zijn meeste zonuren van Nederland.

Omliggend natuurgebied Bos Biggekerke

Het bos bij Biggekerke dat pal aan de campng ligt, wordt grotendeels gevormd door bomen als de es, de eik, de zoete kers, de zwarte els en tal van wilgen. In de bosrand vindt u prachtige wilde begroeiïng zoals meidoorn, sleedoorn, rode kornoelje, Spaanse aak, klimop en allerlei besdragende struiken. Pas op voor de berenklauw. Deze komt ook veel voor en kan je beter niet aanraken. Op de open plekken vindt u tal van kruiden, waaronder speerdistel.

 

Ook de fauna is goed vertegenwoordigd in het bos. U vindt er de groene en bruine kikker, egel, haas en konijn en heel veel zangvogels zoals de fitis, de spotvogel en tal van lijsterachtigen. In de vele poelen en watergangen vindt u meerkoeten, waterhoentjes en eenden. In de weiden broeden kieviten, graspiepers en gele kwikstaarten. En als je geluk hebt spot je wellicht de bruine kiekendief, een havik, buizerd of een boomvalk.

Plekjes in de omgeving

Zeeland heeft heel veel bijzondere plekjes om te ontdekken. De meest in het oog springende en waarschijnlijk de meest bekende op Walcheren zijn Middelburg, Veere en Domburg. Rijk aan monumenten en een eeuwenoude cultuur die je nog overal terugziet. Maar ook een bezoekje aan Goes en Zierikzee of de indrukwekkende Deltawerken mogen niet aan je verlanglijstje ontbreken.

Fietsen over Walcheren

Het is zo heerlijk  Walcheren (het prachtige kustgebied van Zeeland) te ontdekken met de fiets. Er is een zeer uitgebreid netwerk van goed onderhouden en van het grote verkeer afgescheiden fietspaden dat je dwars door de prachtige en soms overweldigende natuur van dorpje naar dorpje brengt.

Follow Us